متاسفانه اين حمام با وجود قدمت تاريخي که دارد از ديد مسئولين دور مانده، وضعيت مناسبي ندارد، علي رغم اينکه فضاي بيروني آن مورد بازسازي و مرمت قرار گرفته است اما سازه دروني درحال تخريب و نابودي است.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز ؛ حمام مهديه يکي از آثار ملي ثبت شده ايران در شهرکرد است که قدمت آن مربوط به قاجاريه مي باشد و در تاريخ ۱۳۸۷/۰۳/۰۷ به شماره ثبت 22948 در مجموعه آثار تاريخي ايران ثبت شده است.
متاسفانه اين حمام با وجود قدمت تاريخي که دارد از ديد مسئولين دور مانده، وضعيت مناسبي ندارد، علي رغم اينکه فضاي بيروني آن مورد بازسازي و مرمت قرار گرفته است اما سازه دروني درحال تخريب و نابودي است و علاوه بر اينکه يکي از ميراثهاي تاريخي اين استان در حال تخريب است سبب شده تا مشکلاتي را براي مردم آن محله ايجاد کند و آسايش و آرامش مردم را بر هم بزند.
ديوارههاي داخلي حمام درحال تخريب است/ حمام محلي است براي تجمع معتادان
يکي از همسايگان اين حمام در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: متاسفانه اين حمام قديمي وضعيت مناسبي ندارد و اگر سري به درون آن بزنيد خواهيد ديد که ديوارههاي آن شروع به ريختن کرده است.
وي ادامه داد: به دليل ريزش ديوارهها و عدم سرکشي مسئولان امر اين محل به جايي براي تجمع معتادان و تجمع زباله و نخالههاي ساختماني شده است و چهره زشتي به خود گرفته است.
اين شهروند مهديه اي ادامه داد: شبها بخاطر اينکه هم کوچه تاريک است هم داخل حمام نوري ندارد وضعيت وحشتناکي پيدا کرده و با تاريک شدن هوا جرات خروج از خانه را نداريم.
وي بيان داشت: اخيرا يک چاه بزرگ داخل اين حمام ايجاد شده است و خانوادهها نگران هستند که بچهها و خطراتي که براي آنها به لحاظ سقوط در چاه وجود دارد هستند.
وي در انتها از مسئولان خواست براي ترميم و مرمت اين حمام قديمي اقدامي کنند چون باعث بروز مشکلات اجتماعي براي مردم شده است.
تنها راه برونرفت از مشکل يافتن سرمايهگذار است
عسگر زماني رئيس اداره اوقاف و امورخيريه شهرستان شهرکرد در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: حمام قديمي مهديه جزء موقوفات اين اداره است.
وي با بيان اينکه اين موقوفه فاقد درآمد بوده و بنابر قانون، اوقاف نميتواند از موقوفه ديگري هزينه موقوفه بدون درآمد را پرداخت کند، ادامه داد: در سال 99 فراخوان براي جذب سرمايهگذار براي اين مکان صادر شد اما متاسفانه استقبالي صورت نگرفت.
زماني افزود: اوقاف و امور خيريه آمادگي دارد جوانان داراي ايده براي اين حمام را به ميراث فرهنگي معرفي کند تا طبق نظر ميراث فرهنگي سرمايهگذاري صورت گيرد، اوقاف نيز قرارداد طويلالمدت با سرمايهگذار خواهد بست تا برگشت سرمايه صورت گيرد.
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان شهرکرد خاطرنشان کرد: ميراث فرهنگي هم نميتواند در اين زمينه هزينه کند و ما بايد براي مرمت و بازسازي اين بنا سرمايهگذار پيدا کنيم.
وي تنها راه برونرفت از مشکل ايجاد شده براي حمام قديمي مهديه را پيدا کردن سرمايهگذار عنوان و بيان داشت: وقتي موقوفهاي درآمدي ندارد و نميتوان ريالي برايش خرج کرد، اگر سرمايهگذاري پيدا شود ميراث فرهنگي تسهيلات خوبي پرداخت خواهد کرد.
با بودجه قطرچکاني مشکل اين بناهاي تاريخي حل نخواهد شد
اوقاف و امور خيريه براي رفع مشکل حمام قديمي مهديه بايد عمل واگذاري اين بنا را به کتابخانهها، ميراث فرهنگي، شهرداري و هر سازماني که قبول کند، انجام دهد.
لازم است ميراث فرهنگي براي حفظ اين اثر تاريخي بهصورت قوي ورود کند، مسلما با بودجه قطرچکاني مشکل اين بناهاي تاريخي حل نخواهد شد.
شهرداري هر کمکي که در توانش باشد براي رفع مشکل حمام قديمي مهديه انجام ميدهد
از آنجايي که حمام فعال نيست بايد تغيير کاربري داده شود و مثلا کاربري فرهنگي-گردشگري به آن داده شود.
رفع مشکل اين حمام قديمي و تغيير کاربري آن ميتواند در ارزش افزوده منطقه، جذب توريست و.. خيلي تاثيرگذار ميتواند باشد.
سلب مسئوليت در خصوص يک اثر تاريخي کار اشتباهي است و اين موضوع قابل قبول نيست، لازم است براي رفع مشکل اين حمام اوقاف و امور خيريه، ميراث فرهنگي و شهرداري با توجه به تعهداتي که نسبت به اين مسائل دارند کمک کنند، در حقيقت اين بنا يک ساختمان تاريخي است و نياز است همه پاي کار بيايند و مشکل را حل کنند و شهرداري حاضر است حتي براي نگهداري اين اثر هم اقدام کند.
مرمت اضطراري بناهاي تاريخي پيشبيني شده، اما اعتبارات کم است
کوروش بابائيان معاون ميراث فرهنگي چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز اظهار کرد: براساس مصوبه اي که سال گذشته به تاييد هيئت وزيران رسيده، بناهاي تاريخي که در اختيار دستگاههاي دولتي ازجمله اداره اوقاف هستند بايد براي ترميم و نگهداري اين آثار تامين اعتبار کرده و در اين زمينه هزينه کنند.
وي تصريح کرد: با وجود اين مصوبه ميراث فرهنگي استان در برنامههاي خود مرمت اضطراري بناهاي تاريخي را پيشبيني کرده است، اما تخصيص اعتبار در اين زمينه بسيار پايين است.
بابائيان با بيان اينکه ميراث فرهنگي درحال تنظيم قراردادي با متخصصان اين امر هست تا بتوانيم پروژههاي اضطراري را که نياز به مرمت دارند در اختيار آنها قرار دهيم ادامه داد: محدوديت اعتبارات دست ما را در ترميم اين آثار بسته است مجموع اعتبارات ما در سال گذشته ۷۰۰ ميليون تومان بود که فقط ۳۰۰ ميليون آن تخصيص داده شد.
معاون ميراث فرهنگي چهارمحال و بختياري خاطرنشان کرد: در اين استان ۴۶۰ بنا و بيش از ۴ هزار محوطه باستاني وجود دارد که همگي نياز به حفظ و نگهداري و گاها مرمت دارند و با اين ۳۰۰ ميليون تومان نميشود کاري انجام داد.
وي افزود: از آنجايي که اين ملک وقفي است به لحاظ شرعي نميشود در اختيار اداره ديگري قرار گيرد، اما ما جلسات متعددي که با اوقاف داشتيم براي واگذاري اين آثار درقالب بستههاي سرمايهگذاري به بخش خصوصي برنامهريزي شد.
بابائيان با اشاره به واگذاري حمام دستگرد امامزاده، حمام اردل، حمام اردل و... در سالهاي گذشته به بخش خصوصي يادآور شد: پيگير اين موضوع هستيم که اين اثر تاريخي را نيز به سرمايهگذار واگذار کنيم تا با اداره اوقاف و امور خيريه قرارداد ببندد و تغيير کاربري بدهند.
وي از انجام مکاتبات با سرمايهگذاران براي رفع اين مشکل خبر داد و افزود: براي رفع مشکل حمام مهديه پيگير هستيم و اميدواريم به زودي اين مشکل رفع شود.
به گزارش
جهانبين نيوز؛ بناهاي تاريخي خود بهعنوان سندي بر هويت و فرهنگ مردم ايران زمين هستند و وظيفه ماست که در حفظ و نگهداري آنها جهت انتقال به نسلهاي آينده کوشا باشيم اما متاسفانه برخي از اين آثار در سايه بيتوجهي و پيش چشم مردم تخريب و نابود ميشوند بي آنکه کسي در اين زمينه اقدامي داشته باشد.
انتهاي پيام/1026ج